Griljēna (“Le Gryerere”) siers mūsdienās tiek uzskatīts par cieto sieru etalonu. Tas pazīstams jau no 15. gadsimta un tiek gatavots pēc nemainīgas receptes. Sieru ražo no jūlija līdz oktobrim, kamēr govis barojas ar Alpu pļavu zāli.
Griljēna sieram ir mīksta, mazliet pasāļa, pieticīga augļu garša, elastīga, bet ne gumijai līdzīga konsistence. Ideāli piemērots cepšanai, fondī un noder desertā. Šāda siera šķēli par 1. vietu B grupā Eiropas čempionātā kerlingā, kas notika Karlštadē (Zviedrija), līdz ar zelta medaļu saņēma arī arhitekte Zanda Bikše, kura kopā ar Ivetu Stašu-Šaršūni, Ievu Krustu, Unu Ģērmani un Daci Munču startēja Latvijas sieviešu izlases sastāvā.